ΑΘΗΝΑ 9,84

01/07/2020
«Θεσμικά εχέγγυα και συνεννόηση για τη ρύθμιση για τις πορείες»

·      Για το Ν/Σ για τις πορείες

Λέμε ναι στην ανάγκη ρύθμισης του ζητήματος αλλά με προϋπόθεση τη διασφάλιση θεσμικών εχέγγυων και εγγυήσεων.

Για παράδειγμα, στη λήψη των αποφάσεων θα πρέπει να εμπλέκονται ανεξάρτητα όργανα, θεσμοί και αρχές,  όπως λ.χ. ο Πρόεδρος των Πρωτοδικών, και όχι αποκλειστικά και μόνο η Ελληνική Αστυνομία. 

Πρόταση δική μας προς την κυβέρνηση είναι ένα πλαίσιο θεσμικών εγγυήσεων που θεωρούμε αναγκαίο και επιπλέον θέτουμε ορισμένες αλλαγές που θεωρούμε επιτακτικές, που αφορούν π.χ στην αστική ευθύνη που δεν μπορεί να υφίσταται. Κινούμαστε με μπούσουλα τις κατευθύνσεις της πρότασης που έχει καταθέσει ο Βουλευτής μας Γ. Καμίνης.

Το πιο σημαντικό στοιχείο που θέτουμε, ωστόσο, δεδομένου ότι μιλάμε για την ανάγκη εξεύρεσης της χρυσής τομής σε δύο, ουσιαστικά, πλευρές ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, αφορά στο ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί – και ειδικά στα θέματα αυτά – να λειτουργεί με αυταρχισμό, θεωρώντας περιττή τη  συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. 

Δεν δίνουμε λευκή επιταγή, ζητάμε συνεννόηση και φυσικά θεσμικές εγγυήσεις για να μπορέσει να βρεθεί μία λύση που θα σέβεται τα δικαιώματα και αυτών που θέλουν να διαμαρτυρηθούν και να διεκδικήσουν στο πλαίσιο των αιτημάτων τους, αλλά και εκείνων που θέλουν μία ανθρώπινη καθημερινότητα.