Χαιρετισμός στις εκδηλώσεις του Δήμου Παιανίας για τον Κάμπο των Μεσογείων

02/10/2021

Με ιδιαίτερη χαρά βρίσκομαι σήμερα εδώ και χαιρετίζω και εγώ από την πλευρά μου το τριήμερο των εκδηλώσεων για τον Κάμπο των Μεσογείων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

Ιστορική επέτειος, που μας δίνει σήμερα, με την ωριμότητα των 2 αιώνων του ελεύθερου ελληνικού κράτους, την ευκαιρία του αναστοχασμού, της εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και του σχεδιασμού για το σήμερα και το αύριο. Είναι πραγματικά σημαντικό όχι μόνο να ανακαλούμε στη μνήμη μας την πλούσια ιστορία του έθνους μας, αλλά πολύ περισσότερο να διδασκόμαστε από αυτήν, να την αξιοποιούμε ως εφόδιο για το μέλλον. Και εκεί ακριβώς στοχεύουν και όλες αυτές οι δράσεις, οι πρωτοβουλίες και οι εκδηλώσεις. Πέραν από τον ιστορικό και επετειακό τους χαρακτήρα, να συνδυάζουν και να αναδεικνύουν την αδιάρρηκτη σύνδεση του παρελθόντος με το παρόν και το μέλλον.

Το ίδιο ακριβώς και οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το Δήμο Παιανίας. Που συνδυάζουν την ποικιλομορφία των χαρακτηριστικών του Κάμπου των Μεσογείων. Που αναδεικνύουν το αρχαιολογικό, το πολιτιστικό, το περιβαλλοντικό, το οικονομικό, το παραγωγικό και το αγροτικό αποτύπωμα της περιοχής. Και το σημαντικότερο, μέσα από μία σκοπιά και οπτική που αναζητά μια νέα αναπτυξιακή στρατηγική  για τον τόπο, για την Παιανία, για τα Μεσόγεια. 

Ως πολιτικός χώρος δώσαμε διαχρονικά το παρών στη διαμόρφωση και την υλοποίηση επιτυχημένων στρατηγικών περιφερειακής ανάπτυξης και αποκέντρωσης. Και το σημαντικότερο από όλα, είμαστε ξανά παρόντες, ώστε σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς να αναδείξουμε προβλήματα και να βάλουμε το δικό μας λιθαράκι στην επίλυση τους. Άλλωστε, πιστεύω βαθιά πως μόνο μέσα από τη συνεργασία όλων, από την  κεντρική διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την κοινωνία των πολιτών, τους συνεταιρισμούς μέχρι τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους, μπορούν πραγματικά να βρεθούν λύσεις για τα θέματα που αντιμετωπίζει η περιοχή, μέσα από μια προοπτική  διαρκούς,  δίκαιης και βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης, με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.

Θέλω και πάλι να εκφράσω τα θερμά μου συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία, και να ευχηθώ καλή επιτυχία στις εκδηλώσεις σας.