Οδοιπορικό στον Έβρο (1η μέρα)

01/12/2023

Οδοιπορικό στον Έβρο, τώρα που τα φώτα της δημοσιότητας για τους άλλους έχουν σβήσει.

1η μέρα

Επισκεφθήκαμε το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο στην Ορεστιάδα, για το ρόλο που πρέπει να έχει η ακαδημαϊκή κοινότητα στην ανασυγκρότηση της περιοχής του Έβρου και της Δαδιάς μετά την τραγική καταστροφή του καλοκαιριού.
Βρεθήκαμε στον πυροσβεστικό σταθμό της Ορεστιάδας. Δίπλα σε αυτούς που ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν στην πυρκαγιά της Δαδιάς.
Επισκεφθήκαμε τα Δασαρχεία Διδυμότειχου και Σουφλίου, και συζητήσαμε για τον κρίσιμο ρόλο της δασικής υπηρεσίας στην πρόληψη και την δασοπροστασία, με βασική προϋπόθεση την απαιτούμενη στελέχωση των υπηρεσιών.
Περπατήσαμε στην αγορά του Σουφλίου, συζητήσαμε με τους πολίτες για την δική τους αντίληψη, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες για την ανασυγκρότηση της περιοχής.
Συναντηθήκαμε με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Γ. Ζαμπούκη και συζητήσαμε για τον κρίσιμο ρόλο της τοπικής αυτοδιοίκησης στην επόμενη μέρα μετά την πυρκαγιά.
Συνομιλήσαμε με τους εκπροσώπους του εμπορικού συλλόγου, με αιχμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης και την αδικία σε βάρος των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων.

Συμμετέχουμε, συζητάμε, συνδιαμορφώνουμε. Παρουσιάζουμε το σχέδιο και την πρόταση μας. Παρόντες στην πράξη.