Επίσκεψη στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές στην Ελασσόνα και τον Τύρναβο

04/03/2021
Επισκεφθήκαμε σήμερα τις πληγείσες από το σεισμό περιοχές του νομού Λάρισας, το Δαμάσι, το Μεσοχώρι, και το συντονιστικό που έχει στηθεί στο στρατόπεδο Τυρνάβου, μαζί με τους βουλευτές μας Γ. Καμίνη και Ε. Λιακούλη, το μέλος της ΚΠΕ Κ. Μπαργιώτα, το Γραμματέα της ΝΕ Μ. Τολίκα και τοπικά μας στελέχη.
 
Πρώτα οι καταστροφικές πλημμύρες, τώρα ο ισχυρός σεισμός και οι καταστροφές.

Η πίεση που δέχεται εν μέσω πανδημίας η τοπική κοινωνία της Ελασσόνας, της Λάρισας, αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις.

Το πρώτο που προέχει είναι η στήριξη των ανθρώπων που έχουν πληγεί. Άμεση στήριξη τόσο για την αποκατάσταση των ζημιών, όσο και για την επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Χωρίς τα λάθη και τις καθυστερήσεις που χαρακτηρίζουν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ, δίπλα στους πληγέντες, και θα συνεχίσει πιέζοντας στη Βουλή για να γίνουν όλα τα αναγκαία μέτρα πράξη.
Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους ανθρώπους του δημοτικού σχολείου Δαμασίου, που με την ψυχραιμία τους κατόρθωσαν να οδηγήσουν με ασφάλεια τους 63 μαθητές εκτός του ετοιμόρροπου κτιρίου. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, σήμερα, πιθανώς, η συζήτηση θα ήταν τραγικά διαφορετική.