Οι αυτοδιοικητικές εκλογές μας αφορούν!

06/10/2023
Την Κυριακή έχουμε εκλογές. Και δεν πρέπει να τις υποτιμάμε. Ψηφίζουμε για τον Δήμο μας, για την Περιφέρεια μας.
 
Ψηφίζουμε για τη φυσιογνωμία της αυτοδιοίκησης που θέλουμε.
Την θέλουμε οικονομικά και διοικητικά αυτοτελή, αποκεντρωμένη και πολιτικά ανεξάρτητη. Να ασκείται προς όφελος του πολίτη, με διαφάνεια και λογοδοσία, με επαρκείς πόρους και διακριτές αρμοδιότητες. Αυτοδιοίκηση διεκδικητική και όχι το μακρύ χέρι της εκτελεστικής εξουσίας, κομματικά και κυβερνητικά χειραγωγήσιμη.
Ψηφίζουμε ανθρώπους ικανούς και όχι απλώς δημοφιλείς.
Ανθρώπους με σχέδιο και όραμα για τη γειτονιά μας, το Δήμο και την Περιφέρεια μας. Ανθρώπους με εμπειρία, με τεχνογνωσία, με διοικητική επάρκεια. Ανθρώπους που μπορούν να κάνουν την καθημερινότητα μας καλύτερη, βιώσιμη, ασφαλή, με τις αναγκαίες παροχές και υποδομές. Να κρίνουμε το έργο και όχι μόνο την εικόνα.
Στέλνουμε όμως και ένα πολιτικό μήνυμα.
Ότι δεν μπορεί η χώρα να συνεχίσει να πορεύεται σε έναν «αλαζονικό μονόδρομο» γεμάτο στασιμότητα, ισοπέδωση και μειωμένες προσδοκίες. Με περίσσευμα αναποτελεσματικότητας και προβληματικών προτεραιοτήτων, υπό τον μανδύα του «41%». Πρέπει το αφήγημα της «ακλόνητης ηγεμονίας» να τελειώνει.

Η επιλογή της πολιτικής στήριξης του Γ. Σγουρού και της παράταξης του, πληροί τα κριτήρια αυτά για την Περιφέρεια της Αττικής. Το ίδιο και αυτή του Χ. Δούκα για τον Δ. Αθηναίων, το ίδιο και οι υπόλοιπες επιλογές στήριξης του ΠΑΣΟΚ ανά την Ελλάδα.

Θα τις υπηρετήσουμε με όλες μας τις δυνάμεις!