Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές στην Εύβοια

10-09-2020
Εμείς είμαστε εκεί και όταν «σβήνουν» τα φώτα των μέσων ενημέρωσης!
Σήμερα το πρωί, ένα μήνα μετά τις φονικές πλημμύρες της 8ης και 9ης Αυγούστου στους Δήμους Χαλκιδέων και Διρφύων-Μεσσαπίων, επισκεφθήκαμε το Νομό της Εύβοιας, μαζί με το Βουλευτή μας Γ. Μουλκιώτη, την επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Πατρίδα μας Στερεά» και μέλος του Εκτελεστικού Πολιτικού Συμβουλίου Κ. Μπατζελή, το Γραμματέα του Τομέα Πολιτικής Προστασίας Π. Καρκατσούλη, τη Γραμματέα του Τομέα Εθελοντισμού και Κοιν. Κινημάτων Μ. Δημητρακοπούλου-Σιούνα, το μέλος της Γραμματείας Οργανωτικού Κ. Αντερριώτη, μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής και τοπικά μας στελέχη.
Συναντηθήκαμε με τους θεσμικούς φορείς της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, κάνοντας σαφές πως για εμάς αποτελεί κυρίαρχη πολιτική προτεραιότητα, να σταθούμε στο πλευρό των πληγέντων και των τοπικών κοινωνιών και να είμαστε χρήσιμοι με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις μας τόσο κεντρικά κομματικά, όσο αντίστοιχα κοινοβουλευτικά και αυτοδιοικητικά. Παρουσιάσαμε τις προτάσεις μας για την άμεση στήριξη των πληγέντων, τα μέτρα αποκατάστασης των κατεστραμμένων υποδομών, τον αναγκαίο σχεδιασμό πρόληψης που πρέπει να καταρτιστεί και να υλοποιηθεί, αλλά και για τον τρόπο αξιοποίησης ευρωπαϊκών κονδυλίων για το σύνολο των ανωτέρω.
Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε επί τόπου τις πληγείσες περιοχές και με πρωτοβουλία του Τομέα Εθελοντισμού και Κοινωνικών Κινημάτων, παραδώσαμε στην Αντιπεριφέρεια συλλογή υλικών και ειδών πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων απαιτήσεων που προέκυψαν από τις φυσικές καταστροφές.
Δέσμευση μας, να συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες δίπλα σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη.