Κύριε Υπουργέ,
Η Ραφήνα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους συγκοινωνιακούς κόμβους της Ανατολικής Αττικής, καθώς φιλοξενεί το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της Αττικής και εξυπηρετεί καθημερινά χιλιάδες κατοίκους, εργαζόμενους και τουρίστες. Παρόλα αυτά, η πόλη της Ραφήνας παραμένει αποκλεισμένη από το δίκτυο των αστικών συγκοινωνιών, καθώς δεν υπάρχει καμία γραμμή ΟΑΣΑ που να εισέρχεται στην πόλη και να συνδέει απευθείας το λιμάνι και τον οικιστικό ιστό με το δίκτυο του μετρό και των λεωφορείων της Αττικής.
Η μοναδική λεωφορειακή γραμμή που πλησιάζει στην περιοχή, η γραμμή 314 (Δουκίσσης Πλακεντίας – Νέα Μάκρη), δεν εισέρχεται στη Ραφήνα, καθώς τερματίζει στον Νέο Βουτζά. Ως αποτέλεσμα, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Ραφήνας αναγκάζονται να εξυπηρετούνται αποκλειστικά μέσω των δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αττικής, κάτι που δημιουργεί προβλήματα τόσο στην οικονομική τους επιβάρυνση όσο και στη συχνότητα των δρομολογίων.
Η έλλειψη άμεσης σύνδεσης με αστική συγκοινωνία δημιουργεί επιπλέον προβλήματα προσβασιμότητας για τους τουρίστες που φτάνουν από το αεροδρόμιο ή το κέντρο της Αθήνας και επιθυμούν να μεταβούν στη Ραφήνα για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα νησιά.
Η απουσία δημόσιας αστικής συγκοινωνίας δυσχεραίνει και την καθημερινή μετακίνηση των πολιτών της περιοχής, οι οποίοι εξαρτώνται από ιδιωτικά μέσα μεταφοράς ή από περιορισμένες επιλογές των ΚΤΕΛ.
Επειδή η ενίσχυση της αστικής συγκοινωνίας στη Ραφήνα αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εξυπηρέτηση των πολιτών, τη στήριξη της τοπικής οικονομίας και τη βελτίωση της προσβασιμότητας του λιμανιού, ειδικά ενόψει της αναμενόμενης αύξησης του τουριστικού ρεύματος τα επόμενα χρόνια.
Και δεδομένης της ενίσχυσης του στόλου των αστικών συγκοινωνιών της Ανατολικής Αττικής με νέα λεωφορεία έως το τέλος του 2025, και προκειμένου να διασφαλιστεί η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών σε ποιοτικές δημόσιες μεταφορές,
Ερωτάστε κ. Υπουργέ:
1.Προτίθεται το Υπουργείο να επανεξετάσει το δρομολόγιο της γραμμής 314, ώστε να επεκταθεί και στην πόλη της Ραφήνας;
2.Υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία νέας αστικής λεωφορειακής γραμμής που θα εξυπηρετεί αποκλειστικά τη Ραφήνα και το λιμάνι, διασυνδέοντάς τα με το υπόλοιπο δίκτυο της ΟΣΥ;
3.Για ποιο λόγο οι κάτοικοι της Ραφήνας στερούνται δημόσιας αστικής συγκοινωνίας και εξαναγκάζονται να χρησιμοποιούν μόνο ΚΤΕΛ, τη στιγμή που σε άλλες περιοχές της Αττικής υπάρχει πλήρης κάλυψη από αστικές συγκοινωνίες;
4.Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για τη βελτίωση της συγκοινωνιακής κάλυψης του δεύτερου μεγαλύτερου λιμανιού της Αττικής, στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης των δημόσιων μεταφορών στην περιοχή;