Στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του στην πράξη

17/12/2020

Μαζί με τους βουλευτές μας Α. Πουλά, Γ. Αρβανιτίδη, Γ. Φραγγίδη και τοπικά μας στελέχη,βρεθήκαμε στη Θεσσαλονίκη όπου επισκεφθήκαμε τα νοσοκομεία «ΑΧΕΠΑ», «Άγιο Δημήτριος» και «Ιπποκράτειο».

Συναντηθήκαμε και συζητήσαμε με τους ανθρώπους που δίνουν από την πρώτη γραμμή τη μάχη της πανδημίας. Για τα προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν, τις συνθήκες και τις δυσκολίες του καθημερινού τους αγώνα.
 
Η δήλωση μου μετά τις συναντήσεις μας:
«Διαπιστώσαμε στην πράξη, στη Θεσσαλονίκη, σε μία από τις πιο κρίσιμες περιοχές για την εξάπλωση της πανδημίας, τις αντίξοες συνθήκες υπό τις οποίες αγωνίζονται καθημερινά οι άνθρωποι του Εθνικού Συστήματος Υγείας, το οποίο είναι εδώ και πολλές εβδομάδες στα όρια του.
Από την πρώτη στιγμή τονίσαμε την ανάγκη να ενισχυθεί στην πράξη. Ενίσχυση σημαίνει άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, σημαίνει μονιμοποίηση των επικουρικών γιατρών. Σημαίνει έμπρακτη αναγνώριση των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τη μάχη από την πρώτη γραμμή. Με την ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και δώρο Χριστουγέννων για όλους.
Θέτουμε επιτακτικά την ανάγκη για έναν συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τις επόμενες ενέργειες αντιμετώπισης της πανδημίας, για τον οποίο εμείς επισημαίνουμε τέσσερα βασικά ορόσημα:
Ασφαλές άνοιγμα κατά περιοχές, με βάση την πλήρη επιδημιολογική εικόνα κάθε περιοχής
  • Ανοιχτά επιδημιολογικά δεδομένα, για ολοκληρωμένο αξιόπιστο μητρώο κρουσμάτων
  • Δομές αποκατάστασης ώστε να αντιμετωπισθούν οι επιπλοκές του covid-19 στην υγεία των πολιτών
  • Επαρκής και έγκαιρη προμήθεια του εμβολίου, σωστή προετοιμασία, διαφανής διαδικασία και κριτήρια προτεραιότητας για τον εμβολιασμό του πληθυσμού
Πράξεις τώρα, έστω και αργά.»
 
Στη συνέχεια, επισκεφθήκαμε τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, όπου συζητήσαμε για τις προτάσεις και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν, για τη στήριξη του επιχειρηματικού κόσμου της περιοχής και της τοπικής κοινωνίας, που δοκιμάζεται ανισοβαρώς, τόσο από το υγειονομικό σκέλος της κρίσης, όσο και στο επίπεδο των οικονομικών και κοινωνικών της επιπτώσεων.