Εγκαίνια της λογοτεχνικής βιβλιοθήκης του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός»

18/11/2021

Βρεθήκαμε σήμερα στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», και εγκαινιάσαμε μαζί με τη Διοίκηση του Νοσοκομείου, τη νέα λογοτεχνική Βιβλιοθήκη για τους νοσηλευόμενους και τους εργαζόμενους του.

Η πρωτοβουλία αυτή, είχε ξεκινήσει από την ίδια τη Φώφη Γεννηματά, και την έφερε εις πέρας ο Τομέας Εθελοντισμού του κόμματος και η Γραμματέας του Μαρία Δημητρακοπούλου Σιούνα, συλλέγοντας πάνω από 5.000 βιβλία με τη συνδρομή μελών και φίλων της παράταξης, για τη δημιουργία λογοτεχνικών βιβλιοθηκών στα νοσοκομεία της 1ης ΥΠΕ.

Με αφορμή τα γενέθλια της, που θα τα γιορτάζαμε χθες, τιμώντας τη δική της παρακαταθήκη, βάζουμε το λιθαράκι μας, όχι μόνο για τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των ανθρώπων του, στο οποίο η ίδια πίστευε και έδωσε μάχες για την ενίσχυση και αναγέννηση του, αλλά και για το ανθρώπινο πρόσωπο των υπηρεσιών υγείας. Για μία συντροφιά στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται, στους γιατρούς και τους νοσηλευτές που δίνουν το δικό τους αγώνα από την πρώτη γραμμή.

Μαζί μας φυσικά και ο σύζυγος της, Ανδρέας Τσούνης.

 
Δήλωση μου μετά τα εγκαίνια:

«Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ και η Φώφη Γεννηματά πίστευε βαθιά σε αυτό. Έδωσε πολλές μάχες για την ενίσχυση του, αλλά και για την στήριξη των ανθρώπων του, των γιατρών και των νοσηλευτών. Πίστευε, όμως παράλληλα, και στο ανθρώπινο του πρόσωπο. Μετά από δική της πρωτοβουλία προ μηνών, και με τη σημαντική δουλειά του Τομέα Εθελοντισμού του Κινήματος Αλλαγής, έχουμε τη χαρά, μαζί με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, να εγκαινιάσουμε σήμερα την λογοτεχνική βιβλιοθήκη του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός». Σε μία προσπάθεια να αποτελέσει μια συντροφιά στους νοσηλευόμενους που δοκιμάζονται αλλά και στους εργαζόμενους του, που δίνουν την μάχη από την πρώτη γραμμή. Μια πρωτοβουλία που θα συνεχίσουμε, για να τιμήσουμε την ίδια και την παρακαταθήκη της».