Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές στην Καρδίτσα

20-09-2020
Μαζί με τη βουλευτή μας Ε. Λιακούλη και τα τοπικά μας στελέχη, ολοκληρώσαμε πριν λίγο την επίσκεψη και την αυτοψία μας στο νομό της Καρδίτσας, μετά τις τραγικές πλημμύρες της Παρασκευής.
Η εικόνα δεν μπορεί να περιγράψει το μέγεθος της καταστροφής.
Συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Καρδίτσας, τον Αντιπεριφερειάρχη και το Επιμελητήριο της πόλης. Συνομιλήσαμε με τους ανθρώπους που είδαν τις περιουσίες και τις επιχειρήσεις τους να καταστρέφονται. Μιλήσαμε με τους αγρότες στα Γεφύρια που μας έδειξαν και από κοντά τος καταστροφές στα χωράφια τους και καταλήξαμε στους Σοφάδες.
____
Η δήλωση μου από την πόλη της Καρδίτσας:
«Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήρια στις οικογένειες και τους οικείους των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από τις τραγικές καταστροφές της Παρασκευής. Η σκέψη μας είναι μαζί τους αλλά και με όσους έχουν πληγεί, είτε τα νοικοκυριά τους, είτε οι επιχειρήσεις τους, είτε τα χωράφια τους και οι αγροτικές τους περιουσίες. Η εικόνα που αντικρίσαμε είναι δραματική, και φυσικά υπάρχουν ευθύνες, αλλά δεν είναι η ώρα να καταλογιστούν.
Εμείς είμαστε εδώ με την παρουσία μας για να φανούμε χρήσιμοι όπου αυτό είναι εφικτό, και με τις παρεμβάσεις μας να συμβάλουμε τόσο για την άμεση αποκατάσταση των υποδομών και των ζημιών ώστε να επανέλθει στοιχειωδώς η πόλη και ο νόμος στην απρόσκοπτη κοινωνική και οικονομική τους λειτουργία, όσο και για να εκκινήσει το ταχύτερο δυνατόν η οικονομική στήριξη των πληγέντων, των νοικοκυριών, των επιχειρήσεων και των αγροτών.»