ΕΡΤ1 - Μαζί Το Σαββατοκύριακο

27-06-2020
«Ώρα να δούμε τώρα το πραγματικό σκάνδαλο της φαρμακευτικής δαπάνης που έκρυβαν ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ»

·      Υπόθεση Novartis 

Το Κίνημα Αλλαγής μίλησε πρώτο για σκευωρία. Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός της Novartis αλλά και η ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών μας δικαιώνει και αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει εμπλοκή πολιτικών προσώπων. Η ερώτηση όμως παραμένει, αν υπάρχει σκάνδαλο ή όχι. Και η απάντηση για εμάς είναι προφανής. Υπάρχει σκάνδαλο και αφορά το ιατρικό και φαρμακευτικό του σκέλος. Αυτό που ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κυβέρνηση, συνειδητά δεν διερεύνησε ποτέ, καθώς προτίμησε να ρίξει λάσπη στον ανεμιστήρα για να σπιλώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους. 

Είναι το σκάνδαλο που αφορά για παράδειγμα τη φαρμακευτική δαπάνη που από τα 2,4 δις του 2004 έφτασε το 2009 στα 5,1 δις, για να μειωθεί ξανά με την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου το 2011 σε 2,8 δις. Δε θα επιτρέψουμε ο ΣΥΡΙΖΑ να λειτουργήσει ως το πλυντήριο του Καραμανλή. Πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και ο ελληνικός λαός να μάθει επιτέλους την αλήθεια.

 

·      Αναφορικά με τις πρόσφατες αποκαλύψεις

Τρία σημεία:

1.    Το προηγούμενο Σάββατο αποκαλύφθηκε η ύπαρξη οργανωμένου παρακράτους, με εμπλοκή του συγκυβερνήτη του κ. Τσίπρα, Π. Καμμένου, αλλά και εν ενεργεία και εν αποστρατεία αξιωματικών της ΕΛΑΣ, και όλα αυτά σε γνώση του κ. Τσίπρα από το 2016. Το ερώτημα είναι απλό, αφού ο ίδιος το γνώριζε, γιατί συνέχιζε να συγκυβερνά μαζί του μέχρι το 2019;

2.    Η συνομιλία Παππά – Μιωνή και η αναφορά στην κα Τουλουπάκη αποτελεί μία ευθεία αμφισβήτηση της αρχής της διάκρισης των εξουσιών, εκτελεστικής και δικαστικής από την πλευρά του τότε Υπουργού επικρατείας κ. Παππά.

3.    Υπάρχει μία κυνική παραδοχή του κ. Παππά για την αντίληψη τους για την «αριστερά», ως μαγαζί με δεξιά παραμάγαζα, όπως του κ. Παπαγγελόπουλου, που έβγαζαν λεφτά και έκαναν business. Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός αριστερός στον ΣΥΡΙΖΑ που να θίγεται από αυτό? 

Για να μην ξεχνιόμαστε άλλη μια εβδομάδα φτάνει στο τέλος της και η ΝΔ δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα το πώς και το που μοιράστηκαν τα 20 δις του ελληνικού λαού προς τα μέσα ενημέρωσης. 

Υπάρχει μία μερίδα της κοινωνίας που ζητά να εκφραστεί απέναντι στις συντηρητικές κυβερνητικές επιλογές για τα εργασιακά, για την παιδεία, για την υγεία, για το δημόσια τομέα και το νέο πελατειακό κράτος που συγκροτείται και για πολλά άλλα. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει χάσει την αξιοπιστία του, ως Κίνημα Αλλαγής θα παίξουμε το ρόλο αυτό.